240615 – IF Karlstad U v IFK Tidaholm 4-1

Arena: Klasmossens IP
Match: Division 3 nordvästra Götaland
Publik: 60
Målen: 0-1 (7) Carlos Lazar, 1-1 (35) Kenan Cehajic, 2-1 (43) Marcus Ross, 3-1 (85) Självmål, 4-1 (90+3) Hasim Qalif Elmi
Matchens lirare: Felix Hedman, IFK

Karlstad och fotboll var ingen hit.
Den här gången heller.
Men det var ju väntat.

Det fanns dåligt med dubbelmöjligheter den här lördan i Värmland. Men det gick att få till två matcher. En man såg fram emot – och en som bara skulle betas av.
Vi började med det sistnämnda.
Klasmossens IP på Kronoparken.

Det skulle handlas och gå på Gröna Skylten innan kick på Välsviken så vi drog iväg vid 11.30 för att hinna med innan 13.00 när matchen i trean mellan IF Karlstads utvecklingslag och IFK Tidaholm skulle dra igång.
Klassmossen är en sorglig anläggning. Vi snackar ett stängsel i Karlstads utkanter med två träläktare på ena långsidan. På grinden satte en lapp att man skulle swisha in sig för 50:-. Sen kom en gubbe några meter in och kollade så att man gjort det.
Det satt ett gäng där när vi kom och slog oss ner.

Tack och lov var det en rätt så okej fotbollsmatch. Gästerna från Tidaholm tog ledningen tidigt på nick. Sen var det bara Karlstad – det var i princip spel mot ett mål resten av matchen.
Men det skulle dröja till sista tio av första innan hemmalaget kunde kvittera – och ta ledningen.
I paus skulle vi iväg till kiosken. Den var lika sorglig som anläggningen. Det fanns typ kaffe och kexchoklad. Jag vägrade sponsra med mer.
Såna där ihopslagningsklubbar ska inte gynnas. Speciellt inte de som är inne på sin andra version och ändå är lika dåliga.

Andra halvlek blev en ganska seg historia. Hemmalagets spelövertag för stort, men det fanns liksom ingen stuns i avsluten. Därför stod det 2-1 till matchen nästan var slut.
Det var till och med så att Tidaholm hade embryon till chanser när Karlstad var för slappa.
Men så, med fem minuter kvar att spela, kom 3-1 på ett självmål. Det blev 4-1 också på stopptid.
Inget att säga om det. Segern klart rättvis och vi hade en ny arena på kontot.