240921 – Smålandsstenars GOIF v IF Hallby 6-2

Arena: Domarvallen
Match: Division 4 västra Småland
Publik: 92
Målen: 1-0 (10) Armin Pivalic, 2-0 (15) Zeljko Stajcic, 3-0 (37) Max Erljot, 4-0 (67) Zeljko Stajcic, 5-0 (71) Mirson Hashani, 6-0 (75) Gabriel Nkuru, 6-1 (80) Självmål, 6-2 (85) Jesper Wardh
Matchens lirare: Armin Pivalic, SGOIF

Klockan ringde alldeles för tidigt.
Och det en lördag.
Men vad gör man inte för att få med sig några guldkorn hem från Småland när man ska dit och kolla VSK.

Det var över midnatt när jag kom hem från Bergamo. Men det var bara att ladda om. Grönvitt skulle möta Värnamo på söndan och jag hade bokat in två lördagsmatcher i fyran och femman för att ”slippa” åka 100 mil bara för en match.
Då får man ställa klockan på 07.00.
För att hinna till Smålandsstenar till 13.00.

Det finns väldigt lite att rapportera om från nervägen. Lugnt med trafik ut ur Stockholm och fint väder. E4:an ner till Jönköping sen en bit mot Göteborg och 26:an resten.
Med kirurgisk precision parkerade jag utanför Domarvallen i Smålandsstenar fem minuter före kick off. 50 kronor i entré. Arenan finns med på Idrottsplats.se och den gjorde mig verkligen inte besviken även om huvudläktaren är väl blaffig och betongig.
Men anläggningen är otroligt välskött.
Mattan såg ut att klara kvaliteten för allsvenskan.

Hungrig som fan köpte jag med mig en varmkorv in. 25:-. Inte okej. Solen gassade och det var shortsväder trots att det var slutet av september.
Illa nog hade jag börjat hosta, men det var bara att bita ihop för jag mådde inget dåligt i övrigt.
Korven var god skall dock rapporteras.
Jag smög mig runt i första halvlek. Tio minuter på olika ställen. Märkligt nog kollade folk konstigt på mig. Vi kommer till det senare.

På planen var topplaget Smålandsstenar i princip överlägset. Man trillade boll riktigt bra och hade 3-0 i paus. Nu hade jag kommit så långt att det var dags att bänka sig på läktaren.
Skönt med lite skugga för det var riktigt varmt.
Hallby från Jönköping kände nog att dom inte hade så mycket att förlora i inledningen av andra och stressade fram viss oreda i hemmalaget utan att få utdelning på jobbet.
När Smålandsstenar rett ut ”stormen” kom 4-0 och serietvåan kunde spela ut.

Det stod väl 6-0 när jag började gå mot utgången för att komma iväg direkt. Det var en bit att köra till nästa arena. Då märkte jag varför, troligen, folk glodde.
Jag hade spillt senap och ketchup på både tröja och ljusa shorts.
Det såg fan inte bra ut.
Det gjorde inte avslutningen av matchen för hemmalaget heller för Hallby tilläts göra både 6-1 och 6-2 innan målfesten var över.

Skitig som bara den tackade jag för mig och körde söderöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *