240907 – Råda IK v Nordvärmland FF 1-8

Arena: Råda IP
Match: Division 6 norra Värmland
Publik: 60
Målen: 0-1 (2) Miralem Malic, 1-1 (21) Najibullah Askari, 1-2 (26) Filip Eriksson, 1-3 (42) Miralem Malic, 1-4 (45) Filip Eriksson, 1-5 (48) Miralem Malic, 1-6 (52) Filip Eriksson, 1-7 (72) Rasmus Gerke, 1-8 (87) Miralem Malic
Matchens lirare: Miralem Malic, NFF

Ingen rast, ingen ro.
Med få veckomatcher får man gå all in på helgerna.
Då gäller det att kliva upp i tid för att hinna till Råda.

Efter en vecka med inlämnad bil i Falun var det dags att åka till Värmland. Det kombinerar man så klart med några fotbollsmatcher ”på vägen”.
Den här lördan stod primärt två matcher på menyn.
Först ut var Råda mot Norvärmland.
Det var kick off redan klockan 11.00 och med inte helt suveräna vägar fick jag ställa klockan på före 08.00 för att hinna med allt och komma fram i tid,
Sträckan mellan Nås och Fredriksberg är ju sannerligen ingen rallyväg och man är glad om man kommer fram levande och att bilen inte rasar ihop totalt. Å andra sidan så vaknar man till om man är lite morgontrött. Det är på pluskontot på en av Sveriges sämsta vägar.

Klockan var bara sekunder efter elva när jag parkerade utanför Råda IP. Därifrån kunde jag höra att gästerna från norra Värmland tog ledningen tämligen direkt i matchen.
Anläggningen i Råda är av yppersta klass. Otroligt välskött och fin, men den saknar helt finess. Det finns ingen stilig entré och ingen betygshöjande läktare.
Men väl en kiosk.
Jag satte mig på en bänk på bortre lång i första. Där fick jag se en ganska jämn match där Nordvärmland, med flera polacker i laget, var klart spetsigare.
När de fick chanser så förvaltades dom.
När Råda kom till lägen så blev det mest ingenting.

Nu kvitterade visserligen hemmalaget efter dryga 20 minuter, men kort därefter kom 1-2 och i paus var det 1-4 och matchen kändes helt avgjord.
Jag knallade bort till kiosken för att köpa en korv och en dricka.
Bra kvalitet.
Klubbhuset var riktigt fint med gamla fotbollsböcker och vimplar på väggarna.

Spelmässigt var den andra halvleken mer dominant från Nordvärmland. Råda hade absolut sina lägen, men gästerna var numret större och kunde enkelt vinna matchen med 8-1.
Segern för NFF innebar att det gick upp på samma poäng som Bergsäng, som spelade 2-2 mot Olsäter, i toppen.
Nordvärmland spelade förra säsongen i division 2, men valde sedan att lägga ner sin ”elitsatsning” och tog den här säsongen platsen som deras B-lag haft ihop med IK Viking i sexan på permanent basis.

Medan jag förberedda för nästa match i bilen kom en av gästernas spelare med ett flak Pripps Blå från bagaget. Det är så man firar en lördagsseger på den här nivån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *