240902 – Orsa IF v Vattnäs SK 2-1

Arena: Lillåvallen
Match: Division 7 norra Dalarna
Publik: 83
Målen: 1-0 (4) Abdullah Kebki, 2-0 (8) Abdullah Kebki, 2-1 (89) Carl Tara Eriksson (straff)
Matchens lirare:

Ibland blir man positivt överraskad.
Ibland negativt.
Det här var det senare – och sämre än så.

Är det rimligt att åka 16 mil för att se en division 7-match en måndagskväll? Japp. Det är det tydligen. Än mer givet när man inte har någon arena i Orsa kommun – och ska man bli klar med projektet att se en fotbollsmatch i alla svenska kommuner så lär man ligga i om det ska bli klart någon gång.
Det var kick off redan 17.30 norr om Siljan.
Bristen på floodlights gjorde att det var nödvändigt.

Jag var några minuter sen ut från stugan för att hinna i tid. Så när jag blev osams med en kvinna på parkeringen som glodde ut mig för att jag pekade från bilen och undrade om hon skulle åka så att jag kunde ta hennes ruta.
I Orsa fattar man tydligen inte det språket …
Fotbollsplanen i byn ligger fint och är fin.
Entré med skylt, fin läktare och bra matta.
Men. Herregud. Så. Dålig. Fotboll.

Hemmalaget gjorde 2-0 precis när jag kom in. Sen fick jag se 82 minuter minuters spel som jag helst glömmer. Jag stod på bortre lång först, men när det började regna satte jag mig under taket vid fiket.
Hade förhoppning på en korv i paus, men det fick jag inte.
Istället päronsoda på kortburk och dammsugare.
Tur att Eriksson ringde precis när andra drog igång så jag klarade av att härda ut 45 minuter till av den här genomusla fotbollen.

De tidiga 2-0 stod sig till slutminuterna när gästerna från Vattnäs kvitterade på straff. Carl Tara Eriksson med nummer 100 på ryggen och texten ”King of the Match” var säker från elva meter.