240901 – Norbergs AIF v Tillberga IK 10-0

Arena: Malmheden
Match: Division 7 norra Västmanland
Publik: 78
Målen: 1-0 (4) Kebron Zeray Kesete, 2-0 (39) Emil Żółtek, 3-0 (44) Kebron Zeray Kesete, 4-0 (54) Emil Żółtek, 5-0 (57) Emil Żółtek, 6-0 (65) Kebron Zeray Kesete, 7-0 (69) Adam Eriksson, 8-0 (76) Otto Lindstedt, 9-0 (84) Yousef Nawarej, 10-0 (89) Adam Eriksson
Matchens lirare: Kebron Zeray Kesete, NAIF

Från ”toppen” till botten.
Både spelmässigt.
Och arenamässigt.

Packade ihop vid Norrbyliden och begav mig norröver. Mot Norberg. Tog länsväg 256 via Salbohed och Västerfärnebo. 16.00 var det kick off mellan Norbergs AIF och Tillberga IK i sjuan på Malmheden.
Jag hade varit förbi här förut så jag visste att det var en slaktad idrottsplats med konstgräs.
Parkerade bakom klubbhuset och gick ner till den halvt övergivna entrén och plåtade.
Sen knallade jag in och ställde mig på altanen vid klubbhuset.

Malmheden är en bedrövlig fotbollsanläggning. Totalt förstörd av en vedervärdig konstgräsplan. Läktaren och klubbhuset står dessutom alldeles för långt ifrån planen.
Det finns inte positivt att rapportera om från Norberg den här eftermiddagen.
Det är en sak som är säker.

Hemmalaget var totalt överlägset. Inte lika mycket första som i andra. Det stod 3-0 i paus och när man är på division 7-nivå är ju spelet av en sådan art att det kan vara bra att stå upp om man inte vill somna.
Jag lyxade till med en korv i vilan innan jag knallade ett varv för att ta lite bilder.
Inte för att det fanns så mycket att dokumentera.
Men ändå.

I andra fortsatte hemmalaget att göra mål. Ganska snabbt stod det 7-0 och nu började det regna. Jag var så less på allt som hade med Norberg att göra att jag sket i att kolla klart på matchen.
Så dåligt var det.
Hade dessutom ingen lust att behöva sitt dyngsur upp till Gagnef så jag tackade för mig och åkte från kommunen som varnar för svinpest på skylten längs vägen när man blir välkomnad hit.

Resan till Gagnef gick via Hedemora och rikssjuttian. Stannade på Gagnefshallen och handlade lite förnödenheter innan jag checkade in i stugan där det var kolsvart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *