240820 – Upsala IF v Strömsbergs IF 5-1

Arena: Ekebyvallen
Match: Division 4 Uppland
Publik: 95
Målen: 0-1 (4) Axel Hillbom, 1-1 (39) Filip Thorén (straff), 2-1 (53) William Samuelsson, 3-1 (59) Emil Danielsson, 4-1 (67) David Borner, 5-1 (88) William Samuelsson
Matchens lirare: Vidar Sandström, UIF

Ett stängsel – med riktig gräsmatta.
Och fyra sorters hembakt.
Välkomna till Ekebyvallen.

Det var klent med alternativ när jag skulle hem från Västerås efter semestern. Egentligen fanns bara en vettig match att åka och se ”på vägen” och det var Ekebyvallen i Uppsala.
Division 4.
Upsala IF mot Strömsbergs IF.
Fyra minuter före kick off, som var 18.30 eftersom det inte fanns floodlights, parkerade jag bilen på grusplanen och knallade in.

Innan entrén, som bara var en swishlapp vid grinden, fanns ett fikabord som inte gick av för hackor. Snudd på köptvång också så jag plockade med mig en kaffe och en ruta kärleksmums för 35 riksdaler och swishade sen in mig för 40:-.
Det var mycket i början här på Ekebyvallen som är ett stängsel med en jäkla fin gräsplan. Det skulle plåtas och det med händerna fulla av kvalitetsfika och mitt uppe i alltihopa gjorde gästerna 0-1.
Upsala jagar Fanna från Enköping i toppen och Strömsberg, som sist jag såg dom spelade i division 2, kämpar för att överleva i Upplandsfyran.
Inte konstigt att man hajade till extra när Axel Hillbom satte ledningsmålet för Strömsberg redan i den fjärde minuten.

Första halvlek var ganska jämn och händelsefattig. Gästerna hängde med bra och ledde fram till sex minuter före vilan när Upsala fick en solklar straff, givetvis skulle det gnällas hejvilt på domslutet.
Filip Thorén lade upp bollen och kvitterade säkert.
Jag gick ett varv i pausen. Inte för att det var så mycket att se, men mest för att lätta på trycket i en av buskarna bakom klubbhuset.
Andra halvlek gick helt i hemmalagets favör.
De var större, starkare och bättre.
1-1 blev 5-1 efter ett par hyggliga baljor.
Och Upsalasegern var väldigt rättvis efter 90 minuters fotboll. Farsan tvingade mig att se de sista tre minuterna på telefon – det var tydligen inte på riktigt om man drog i 89:e minuten när det stod 5-1 …

Hemresan gick via Nacka och inköp för veckans övningar.