240816 – Värmskogs SK v Svanskogs IF 1-4

Arena: Liljevallen
Match:
Division 6 västra Värmland
Publik:  50 ca
Målen:  1-0 (2) Oskar Björknell, 1-1 (7) Sebastian Dahlberg, 1-2 (27) Colin Lindgren Fröling, 1-3 (30) Colin Lindgren Fröling, 1-4 (70) Arvid Augustsson
Matchens lirare:  Jacob Wolfbrandt, Svanskog

Målfest.
Men inga räkmackor.
Det var den här fredagskvällen i Värmskog det.

Efter att ha jobbat och klippt gräsmattan var jag på väg att stryka fotboll den här kvällen. Det var kanonväder och det kändes okej att göra annat. Kanske ett bad och grillning.
Då började farsan härja om var vi skulle åka och kolla på match.
Skräll. Men så var det.
Jag räknade upp alternativen och ganska snabbt så spikade vi ett besök i Värmskog.

Det var ju så att han gärna ville provköra min nya bil. Då är det inte svårt att få med honom på en fotbollsmatch i division 6 drygt åtta mil bort.
17.30 var vi redo och började resan bort mot Grums och sen ut i ingenstans.
Normalt åker man till Värmskog för att käka räkmackor – men överraskande nog, trots att det ändå är lite semestertider, så var det stängt på Värmskogs Café som är lite av en turistattraktion.
Fotbollsplanen i byn ligger precis bredvid.
Vi har varit här ett par gånger tidigare – men aldrig sett någon match.
Det skulle åtgärdas nu.

50:- skulle de ha i entré. Kanske lite väl saftigt för att vara i division 6 – men ska man hålla igång en fin anläggning, som Liljevallen är, så behövs deg.
I den stekande värmen köpte vi med oss varsin glass och bänkade oss bredvid läktaren på ena långsidan vid vägen. Liljevallen saknar schysst entré, men annars har den mycket av det en fin IP ska ha.
Läktare, bra räcken att hänga på, kiosk och klubbstuga. Till och med en fungerande klockan med tillhörande resultattavla.
Den fick jobba direkt i matchen när hemmalaget tog ledningen.
Det small ordentligt när gästernas keeper kom utrusande och missade bollen. Lät som att hans ben gick av, men det gick bra. Oskar Björknell fick dock fritt fram för 1-0.
Men kvitteringen lät inte vänta på sig.
Sen gick det mesta Svanskogs väg. Matchen var ganska jämn, men Värmskog kunde verkligen inte göra mål och då gick det som det gick.

Det stod 1-3 i paus när vi knallade över planen och bort till kiosken för en korv. 20:-. Vi valde att stå och hänga på räcket i andra. Därifrån fick vi se hemmalaget ha mest boll och skapa mest. Men när de inte missade, räddade Patrick Skogh det som skulle tas. En och annan boll i virket kunde noteras också.
Visst, Svanskog hade sina chanser de också och när Arvid Augustsson satte 1-4 med 20 kvar var det game over.
Farsan frös och ville åka.
Men vi stod kvar och såg klart matchen.
Sen fick han köra hem till Sutterhöjden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *