240810 – IFK Norrköping v Västerås SK 2-1

Arena: Idrottsparken
Match: Allsvenskan
Publik: 6 624
Målen: 0-1 (51) Henry Offia, 1-1 (90) Kevin Höög Jansson, 2-1 (90+6) Vito Hammershoj-Mistrati
Matchens lirare: Markus Linday, VSK

Hur.
Fan.
Är.
Det.
Möjligt?

Det var svagt intresse för Peking borta. Då var matchen ändå en lördag klockan 15.00. Ursäkter hit och dit så det blev bara jag och Empa i Tiguanen som gjorde sin första bortamatch.
Vi drog iväg vid lunch.
I Kvicksund blev det tvärstopp.
Broöppning.
Hur kan det ske så många gånger som det gör när man åker där?

När vi började närma oss Norrköping bestämde vi oss för skippa stan och köra upp till Idrottsparken och parkera. Det fanns ingen vidare tid för en pre match pint nere på stan.
Istället delade vi på en pizza på haket på hörnet. Helt okej ska sägas.
Rätt så mycket VSK-are på plats på kortsidan.
Därifrån fick vi se Grönvitt göra en stabil insats. Man hade bra koll på hemmalaget och spelet och skapade ett par hyggliga chanser själva i första.
Men det var 0-0 i paus.

Det förlösande 0-1-målet kom rättvist sex minuter efter vilan när Henry Offia skickade in bollen bakom en chanslös David Mitov Nilsson. Grönvitt hade sedan lägen att göra 0-2, men det kom inget andra mål.
Norrköping å sin sida hade inte mycket att bjuda på och bortasegern kändes mer och mer klar.
Men så med fem-tio minuter kvar började hemmalaget röra på sig. Och efter ett par halvlägen kom 1-1 i den 90:e minuten. Kevin Höög Jansson hade inget att göra med bollen så han drog till från distans och Johan Brattberg kunde inte rädda, något som han nog borde ha gjort.
Men det skulle bli värre.
För i sjätte tilläggsminuten kom 2-1.
Vito Hammershoj-Mistrati nickade in Laorent Shabanis lobb och disastern var ett faktum.
Det som såg ut att bli ännu en seger mot IFK Norrköping slutade med förlust under matchens sju sista minuter.