240805 – IFK Rättvik v Falu BS U 4-6

Arena: Hedslund
Match: Division 7 mellersta Dalarna
Publik: 27
Målen: 0-1 (1) Vassillios Andreadis, 0-2 (16) Oscar Löfgren, 0-3 (31) Daniel Carlgren, 0-4 (53) Bawer Ibrahim, 1-4 (61) Mahdi Amini, 1-5 (65) Colin Holm, 2-5 (68) Ludwig Lantz, 3-5 () Farshad Heydari, 3-6 (78) Vassillios Andreadis, 4-6 (88) Ludwig Lantz
Matchens lirare: Vassillios Andreadis, Falu BS

Rättvik byggde en ny bandyhall.
Men struntade i hur fotbollsplanen såg ut.
Herregud så sjaskigt …

Efter en fin dag i stugan med Plump och bad var det dags för lite kvällsfotboll i Rättvik. Ny kommun på kontot. Rättvik har bara ett enda herrlag i spel säsongen 2024 – och det är IFK Rättvik som inte är bättre än att de är ett mittenlag i division 7. Det är inget annat än svagt för en kommun med över 11 000 innevånare.
Jag var lite sen in till stan.
Det var ju 23 grader i vattnet.

Hedslund, som fotbollsplanen heter, ligger i de norra delarna vid travbanan och den relativt nybyggda bandyhallen. Parkeringen har sprillans ny asfalt – men sen är det slut på festligheterna när man viker in på fotbollsplanen. Konstgräs, en gammal läktare och allmänt sjavigt överallt.
Runt planen stod det tio målburar och skramlade.
Ingen entré – men kiosken var öppen. De hade dock ingen korv för det var inte el framdraget.

Jag satte mig på en bänk vid avbytarbåsen med stavhoppsfinalen från Paris i lurarna. Matchen var tack och lov rätt så underhållande trots att det var i division 7.
Båda lagen öste på med vad de hade att erbjuda och det blev en målfest utan dess like. Falus BS ungdomdomlag, troligen helt utan ungdomar, var snäppet bättre och borde ha vunnit med klart större siffror för efter att de ledde med 4-0 i paus brändes chanser i massor i andra halvlek.

Då satte jag mig med en Fanta Zero på läktaren. 27 personer var på plats och fick se ytterligare sex baljor sista 45. Falun gjorde bara två. IFK Rättvik kontrade in fyra och slutresultatet skrevs till 4-6.
Stannade på ICA på hemvägen. Resan tog alldeles för lång tid då det var asfaltering på gång mellan Leksand och Insjön.
I stugan väntade mer kortspel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *