240802 – Skyllbergs IK v Mariebergs IK 2-2

Arena: Skyllbergsvallen
Match: Träningsmatch
Publik: 25 (va nog 50 i andra)
Målen: 1-0 (3) Hampus Eriksson, 1-1 (25) Dana Kuhi, 2-1 (43) Viggo Mogren, 2-2 (85) Fredrik Thorslund
Matchens lirare: Felix Kvelland, MIK

En fredagkväll på K-märkta Skyllbergsvallen.
Det tackar man inte gärna nej till när man är i krokarna.

Efter en vecka med stenbärande hos farsan var det dags att åka till Västerås för att ladda upp inför lördagens synnerligt viktiga möte mellan VSK och AIK.
Självklart styr man upp och ser en match på vägen.
Utbudet var inte det bästa.
Men det som bjöds var av yppersta kvalitet.

Jag lämnade Sutterhöjden lite sent för att hinna fram i tid, enligt Google Maps. I verkligheten var det alldeles perfekt. Kvällens skådeplats var Skyllbergsvallen strax norr om Askersund.
Körde rappt över skogen till Storfors och vidare till Karlskoga. I Örebro fick det bli motorvägen ner till Brändåsen och sen 50:an sista biten.
Skulle inte säga att Skyllbergsvallen varit ett irritationsmoment, för så många gånger har jag inte åkt förbi här, men lite har det ändå skavt.
Planen ligger precis vid vägen och jag har faktiskt stannat här en gång innan för att kika hur det såg ut.
Och det gjorde ju en inte direkt besviken.

Skyllbergsvallen, som är byggd på 40-talet, är en riktigt vacker idrottsplats – som dessutom är K-märkt. Jag tror inte att det hör till vanligheterna när det kommer till fotbollsplaner.
Entrén och läktaren, i gult och grönt, är riktigt snygga.
Den här kvällen bjöds det på träningsmatch – så det var gratis inträde. Skyllbergs IK i femman mot Mariebergs IK i fyran. Genom 90 minuter kvar det en ganska jämn match som slutade 2-2.

Jag stod på långsidan utan läktare i första. Ingen sol i ögonen där och efter en biltur fick man sträcka lite på spirorna. Hemmalaget tog tidigt ledningen. Marieberg kvitterade. Men precis före vilan kom 2-1 medan jag hämtade bollar i slänten åt keepern. Tyvärr var inte kiosken öppen så man kunde inte testa den lokala korven i vilan.
Det var en av få grejer på minuskontot.
Det fanns några till.
Räcket framför läktaren var alldeles för lågt och de ytterst fula stolparna till lamporna hade satts dit framför läktaren.
Annars var Skyllbergsvallen full pott på det mesta.

Andra halvlek var fortsatt jämn och det skapades chanser åt båda hållen. Ju längre matchen led desto tröttare blev spelarna och det blev mer och mer hela havet stormar. Sista tio hade kunnat ge massa mål åt båda håll när spelarna inte orkade jobba hem. Men det blev bara ett.
Till Marieberg.
Det var nog ganska rättvist med ett kryss.

Medan solen sänkte sig bakom träden packade vi som varit där ihop och for. Jag tog småvägarna upp till Vretstorp och sen motorvägen österut. Matstopp i Köping och sedan lite OS i Västerås innan man somnade skönt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *