240728 – BK Häcken v Västerås SK 4-0

Arena: Bravida Arena
Match: Allsvenskan
Publik: 4 190
Målen: 1-0 (3) Zeidane Inoussa, 2-0 (23) Akoua Romeo Amane, 3-0 (60) Amor Layouni, 4-0 (89) Srdjan Hrstic
Matchens lirare: Andreas Linde, BK Häcken

Drammen – Göteborg – Värmland.
15-8 i målchanser.
Och torsk 0-4.

Skönt med lite ordentlig utsträckning i Norge innan vi påbörjade den långa resan hem som skulle gå via Göteborg för att kolla VSK:s möte med BK Häcken.
Frukosten på Union Brygge var av bättre slaget.
Mätta och belåtna checkade vi ut, knallade till bilen och började köra söderöver. Resan gick via Drøbaktunneln och ut på E6:an. Ett kortare stopp på Coop i Sarpsborg kostade vi på oss för de obligatoriska norska inköpen (läs: Solo, melkesjokolade, leverpastej och standardmjölk med Martin Ödegaard på).

12.33 passerade vi Svinesundsbron och körde in i Sverige. Vi stannade och köpte is till kylboxen i Ljungskile och tog en korv på Shell i Stenungsund.
Festligt värre.
Sen var det bara raka spåret in till Göteborg där det var samling på Ölstugan Tullen i Kville. Märkligt ställe för att ha en sådan typ av pub. Men vädret, som alltid är strålande när jag är i stan, var superbt och det fanns ju pilsner.
Lidas, Backis, Jonte, Sigge, Loui, Martin och Andrea var redan på plats när jag köpte en ofiltrerad Mariestad och slog mig ner på uteserveringen och njöt.

Men det var inte supermycket tid kvar till kick off så efter en timme fick jag knalla till bilen och väcka farsan som hellre tog en gubbvila än hängde med in på puben.
Vi körde den sista biten upp till Bravida Arena – som är en anskrämlig byggnad. Uppe i backen på Virvelvindsgatan var det dessutom gratis parkering.
Tackarrr.

300 VSK-are på plats för andra Göteborgsmatchen på en vecka vilket får anses som väldigt bra. Om Bravida är ful på utsidan så är den helt okej där inne. I alla fall bortasektionen med sitt tak.
Grönvitt saknade både avstängde Freddy och skadade Marques – så vi visste att det här skulle bli en svår match. Men att det skulle starta så illa som det gjorde trodde nog ingen. Häcken hade bollen hela tiden till Zeidane Inoussa nickade in en hörna i den tredje minuten.
Men VSK anno 2024 ger ju som bekant aldrig upp och spelade upp sig.
Då kom 2-0 på en omställning.
Första halvlek var sjuk för Grönvitt radade upp chanser och spelade mer eller mindre ut göteborgarna. Men ingen chans resulterade i något mål.

Lyxade till med ännu en Sofiero folköl för 70:- i paus och hoppades på att ett tidigt VSK-mål i andra skulle liva upp matchen.
Gick det?
Icke.
Istället gjorde Häcken 3-0 och det var game over.
Bra stämning trots allt på bortasektionen som precis som spelarna aldrig vek ner sig.
Det blev 4-0 i slutet.

Det kunde ha blivit drama på hemresan om jag inte lagt in på Google Maps var vi skulle. För där fick jag reda på att E45:an rasat ihop. Vi kunde via småvägarna snirkla oss ut på E6:an i Hisings Kärra istället. Sen upp till Uddevalla och den bedrövliga 45:an genom Dalsland.
Matstopp på Måsen i Säffle och handling på Maxi i Välsviken.
Klockan var efter 23 när vi sladdade in i Sutterhöjden efter 230 mils körning, fyra matcher och en massa sevärdheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *