240721 – IFK Göteborg v Västerås SK 1-1

Arena: Gamla Ullevi
Match: Allsvenskan
Publik: 17 137
Målen: 1-0 (48) Paulos Abraham, 1-1 (90+9)Abdelrahman Boudah
Matchens lirare: Paulos Abraham, IFK Göteborg

Bad, GT och burgare.
Och en väldigt sen kvittering.
Välkomna till en helg i Göteborg.

Ingen rast – ingen ro. Trots semester. Efter konserten med Lasse Winnerbäck på Dalhalla var det bara att åka till stugan och sova för att på fredan dra vidare till farsan i Värmland.
Det vankades nämligen en ny helg i Göteborg.
IFK den här gången.
Körde ner på lördag eftermiddag. Bedrövliga E45:an. Inte mycket att rapportera på den resan. Kom in i stan strax innan 18 och åkte och hämtade Davida för vidare färd ut på Näset där det väntade ett mycket svalkande bad.

Om det var varmt mot GAIS så var det ingenting mot vad som väntade nu. Avkylda och klara körde vi in till stan igen. Tina Turner bredvid lyckades dock guida mig fel ett antal gånger innan vi kom hem till Hampus i Majorna.
Vi hann med en snabb öl medan jag ”bytte om” och Ubern dök upp. En rallyresa senare var vi nere på stan och redo för burgare på 2112 – ett väldigt märkligt namn på en krog …
Väldigt goda pommes och Neck Oil på kran. Burgarna så där. Lidas och grabbarna satt på haket bredvid och joinade sen på en öl nere i baren. De ville gå till Brewdog som ligger perfekt för oss sen, men hoppade av då de skulle stänga 23.00. Istället knallade vi upp till Davidas local där det blev GT och allsång långt in på småtimmarna.
Riktigt bra kvalitet.

Efter en skön utsovning på söndan var man redo för match. Ännu varmare idag. Jag knallade ner och mötte Martin, Andrea och company på Saluhallen för en snabb öl eller två innan jag knallade tillbaka upp till Davida för att  möta henne. Sjöblöt i värmen vände vi ner på stan ganska snabbt och mötte upp de andra igen på Martins hotell – Pigalle. Skönt i skuggan där med några bättre lokala ipor.
Tiden var dock knapp så ganska snabbt knallade vi bort till Ullevi där det var bra drag.
En nästan full bortaläktare. Men stämningen var svag. Inte på IFK som sjöng som fan.
Det var 0-0 i paus när man svettandes knallade ner för lite förfriskningar. Grönvitts första var försvarsmässigt stabil, men svag offensivt. Det var nästan bara Blåvitt – som omgående tog ledningen i andra när Anton släppte vad som syntes vara ett räddbart distansskott förbi sig.
Bortasektionen på Gamla Ullevi är ju total disaster så det är inte lätt att se något någonstans på planen.

Efter målet lutade sig IFK tillbaka och VSK kunde ta över mer och mer. Men det skulle dröja långt in på stopptid innan den efterlängtade kvitteringen kom.
Hammarbylånet Abdelrahman Boudah satte fint 1-1 i den 99:e minuten.
Nöjda med poängen knallade vi ut och borta till Grindstugan som hade sittplatser och kall öl. Allt som behövdes efter två timmar på norra Europas sämsta fotbollsläktare.

Tanken var sen att vi skulle käka middag i Feskekörka men deras meny ratades när jag var på muggen. Bara att vända och gå bort till schnitzelstället som satt på mot GAIS istället.
Funkar det också.
Sen skulle vi runda av uppe i takbaren på Draken, men den var stängd så det fick bli en GT på lokala istället. Den med kolsyreis som vi hade testat dagen före.
Två långa dagar hade dock satt sina spår så sen va det tack och gonatt.

Hade planer på att se en match i Stenungsund på måndan men det blev för dåligt rent tidsmässigt då vi skulle till Norge på tisdan. Istället checkade jag ut hos Davida, fick skjuts bort till Hampus och körde sedan till Värmland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *