240629 – Råtorps IK v Västanviks AIF 2-1

Arena: Råtorpsvallen
Match: Division 4 Värmland
Publik: 57
Målen: 0-1 (11) Olle Lundqvist, 1-1 (63) Jonathan Fridlund, 2-1 (90) Jonathan Fridlund
Matchens lirare: Jonathan Fridlund, RIK

Inte mycket till idrottsplats att skriva hem om.
Men matchen var bra.
Och spännande.

En gång för många år sedan var jag med och spelade en tennisturnering med några polare i Karlstad. Då hade vi festen efteråt här – på Råtorpsvallen.
Men någon match har jag inte sett här.
Fram till nu.
Vi var några minuter sena efter drabbningen i Kil när vi knödde in Audin på en smockfull liten parkering bredvid planen.
50:- spänn i entré.
Sen bänkade vi oss på en av bänkarna uppe vid järnvägen.
Och reste oss inte förrän matchen var slut.

Ett snäpp upp nu. Division 4. Råtorps IK mot Västansviks AIF – som jag och farsan såg i derbyt mot Torsby tidigare i juni. Klart bättre spel, klart bättre tempo och klart bättre intensitet.
Gästerna var riktigt bra i första halvlek och ledde rättvist i vilan. Det visade sig att de som satt runt oss var från norra Värmland så vi gjorde det rätta och höll också på VAIF.
Filip drog iväg i paus och köpte glass.
Jag och farsan satt så skönt så vi satt kvar för inte förlora platserna.

Råtorpsvallen är verkligen inget att skriva hem om. Det är lite som en konstgräsplan fast utan konstgräs. Men det var skönt där på bänken och matchen var helt okej att glo på.
I andra halvlek kom hemmalaget ut starkare. Kvitteringen efter dryga timmen var logisk, men sen pekade det mesta på att matchen skulle sluta 1-1 när det ett otroligt sent drama.
En Råtorpsspelare gick lös i djupled och Erik Johannesson gjorde det rätta och rev ner honom. I 99 fall av 100 skulle det klassas som ett bra beslut.
Inte nu.
För på den efterföljande frisparken skickade Jonathan Fridlund in sitt andra mål till 2-1 när målvakten glömde ett av hörnen när han murade och ställde upp sig själv.