240629 – Kils AIK v Rottneros IK 4-2

Arena: Sannerudsvallen
Match: Division 5 västra Värmland
Publik: 200
Målen: 1-0 (17) Erik Sälgeback, 1-1 (19) Marcel Toorneman, 1-2 (36) Pontus Wikström, 2-2 (56) Fredrik Pettersson, 3-2 (60) David Åkerberg, 4-2 (76) Zlatan Hazbic
Matchens lirare: Erik Sälgeback, KAIK

Kils AIK firade 100 år.
Vi bjöd in oss själva och deltog i festligheterna på Sannerudsvallen.

En diger groundhoppinghelg stod på menyn. Filip kom ner från Dalarna och efter en fika i kuvösen var vi på rull från Sutterhöjden. Första anhalt den här lördan var Kil och Sannerudsvallen.
Enda kommunen i Värmland jag inte sett fotboll i innan.
Det kom regn när vi hade parkerat bilen, men blåsten gjorde att paraply inte var något höjdarskydd. Var nästan på väg att lyfta när vinden tog i.

Kils AIK firade 100 år den här dagen. Istället för entréavgift möttes vi av en fiskdamm. Ingen av oss föll för lockelsen utan vi knallade rakt in och bänkade oss på den hyggligt stora läktaren på långsidan. Ledare för klubben höll tal vilket gjorde att matchen startade först ett par minuter efter ett.
Inte bra med tanke på att vi skulle vara på Råtorp klockan tre.

Sannuerudsvallen är en friidrottsarena – med allt vad det innebär. Huvudläktaren är dock klass. Och gräsmattan såg fin ut. Annars en rätt så välvårdad ordinär idrottsplats.
Matchen då?
Nja, den nådde inga större höjder. Första halvlek var slarvig. Från båda håll. Hemmalaget gjorde första målet. En klassisk tåpaj från Erik Sälgeback som satte fint i bortre krysset.
Gästerna från Frykens västra sida kvitterade och tog ledningen innan vilan.
1-1 var snyggt där Marcel Toorneman snurrfintade och satte bollen i nät. 1-2 kom efter försvarsslarv nio minuter innan fikat.

Vi knallade varvet runt i paus och in i klubbhuset. Där var det fullt pådrag. Det grillades burgare och bjöds på tårta. 100 år är ju en ansenlig ålder för liten idrottsförening.
Jag nobbade båda och och tog en korv med bröd.
Vi stod på andra sidan i andra. Blåsigt och mer organiserat spel. Kil klart bättre. 2-2 var snyggt och kom efter ett rappt anfall. 3-2 tog vinden och skickade in i mål och när en annan Zlatan satte 4-2 var det game over.
Vi valde att runda och åka till Karlstads utkanter för att inte missa så mycket där.
Ska man hålla tal så snor det ju värdefulla minuter när man jagar nya arenor.